Het mag dan iets anders van omvang zijn, het plezier is er niet minder om! Deze afgelopen zaterdag vierden de Amerikanen the 4th of july. De dag van de onafhankelijkheid. Een feestdag in heel Amerika, dat het overgrote deel van haar inwoners in feeststemming brengt. Aan de andere kant van de wereld, in een klein dorpje aan de voormalige Zuiderzee vindt de vierde editie plaats van Muziek aan Zee, dit keer op het strandje.

Och tot zover de vergelijking met het volksfeest in Amerika. Beetje overtrokken natuurlijk, maar het geeft wel een idee van het euforische gevoel dat na deze zaterdag aan het strandje blijft hangen. Ik mag als teamlid van de organisatie alles al maanden van dichtbij mee maken en na heel veel voorbereiding is afgelopen zaterdag het moment dat wij ons festival aan de bewoners van Bunschoten presenteren.

Het is spannend; gaat het lukken? komen er bezoekers? Hebben we niet te hoog ingezet? Zijn alle maatregelen getroffen?

Het is even voor 16.00 uur en we hebben een laatste briefing met het team, vlak voor de mainstage. Alle puzzelstukjes vallen op hun plek, de gezonde spanning is aan onze gezichten te zien. Terrein is gereed en ruim, veiligheidsteam is er klaar voor, geluid draait op beide podia, barren zijn gevuld, EHBO is voorbereid, team is enthousiast. Pats, we zijn geopend. Muziek aan Zee 2015 is begonnen.

Het vliegt als een snelle droom voorbij. Het terrein is vol, de bezoekersaantallen zijn boven verwachting. Op de piek wel 800 bezoekers. De bandjes spelen goed, de Dj’s knallen over het warme zand. Wat een succes!

De reacties op het festival zijn lovend, het gehele team ontvangt goede reactie en aanbevelingen voor een volgende editie. Bezoekers glimlachen en klappen als het 23.00 uur is. Top!

Het opruimen kan beginnen en zal nog het nodige van onze moeie knieën vragen, maar het is het meer dan waard. Het festival is nu in de vorm waar we jaren geleden over aan het brainstormen geweest zijn. Nu is het een echt festival voor en door Spakenburgers. Lokaal groots en gezellig. Dat belooft veel voor de komende jaren!