“Dat is verre van fraai.” Het was een eerste reactie van Onno Hoes op het uitkomen van een verborgen camera gesprek met een Pownews verslaggever. Nou, niet fraai? Het was vooral om te gieren van het lachen. In het vuistje danwel hardop!

Ik had niet gedacht dat ik ooit nog eens een column over BN-ers ging schrijven, maar de showbizz-rel rondom de Maastrichtse burgemeester is wel erg smakelijk. Even afgezien van hun geaardheid is het duo burgemeester en roddelkoning geen succes gebleken. Wanner de ene partner zijn centen verdiend met zaken als oprecht, trouw en medeleven en de andere partner met zaken als onrecht, ontrouw en roddelen dan is het wachten op problemen.

Het vuil dat dagelijks gespuid word in de toiletrubriek boulevard; de filmpjes, de halve waarheden en het ongecontroleerd smullen van andermans fouten. Het is een afvoerputje van de televisie. Toen bleek dat de burgemeester nog wel eens een nieuw bloempje plukte, bleef de tafelnicht stil. Nadat duidelijk werd dat roddelkoning en de Limburgse ridder uit elkaar gingen, werd er door diverse mensen gelachen. De mensen die met regelmaat te kakken gezet zijn in boulevard hadden nu een binnenpretje. Maar daar werd geen filmploeg naar toe gestuurd.

Nu blijk dat Onno ‘een beetje dom is geweest’ voor de verborgen camera. Hij heeft zulke domme dingen gezet dat het zijn burgemeesterschap kost. Dat is het dus. De uitglijder waar iedereen op wachtte. De man die jaren heeft meegenoten van vuil verdiende centen, die een RTL salaris zag binnenkomen dat over de geruchten en ruggen van anderen verdient is, blijkt nu in zijn eigen voet geschoten te hebben.

Nu gun ik niemand stomme fouten, maar als die hele strontkar van Boulevard dan ergens geleegd kan worden… Tsja dan maar rondom die twee. Mocht iemand ooit nog eens spuugnijgingen krijgen als Albert op de TV is, denk dan aan zijn oude Limburgse liefde. Dan gaat het vanzelf over in lachen, en word het toch nog een heel gezellige avond.