Volgende week start de expositie Landvast in het gemeentehuis van Bunschoten. De expositie is een selectie uit de gedichten die de basis vormen voor het project Mannen van Tekst en Tanen van Peter Heuveling en Bert Heinen

Het project is een beeldend verslag van de oude Zuiderzee en de karakteristieke dorpjes aan haar oude kustlijn. De oude zee is er niet meer, maar haar bestaan en karakter zijn nog altijd te vinden in deze dorpen, in haar inwoners en haar verhalen. De gedichten en foto’s van Peter Heuveling zijn direct, toegankelijk en sfeervol. Vaak voorzien van een dubbele laag en herkenbare details.

Het project groeide uit tot een boek met verhalen, gedichten en foto’s. Een CD met liedjes, geluiden en sfeer. Het vulde zich met nog meer verhalen, songteksten en gastmuzikanten. Muzikant Bert Heinen vormde de ideeën en teksten om tot sfeervolle songs. Het complete project zal op donderdagavond 19 november gepresenteerd worden in het Pand.

De expositie met de toepasselijke naam Landvast is te zien in de hal van het gemeentehuis van Bunschoten en duurt tot het einde van het jaar en geopend tijdens openingstijden van het gemeentehuis.