Afgelopen weekend even wezen kijken bij het gebeuren op Diek, een muziek feest met botters en bandjes. Voor een eerste keer en met beperkte verwachtingen kan ik nu, na een paar dagen bijkomen zeggen; en het rockte nog lang en gelukkig.

Dat er een actieve muziekscene in Bunschoten is, dat wisten de meesten wel, een bandjes circuit en een kliek muzikanten die elkaar allemaal kennen. Dat er af en toe eens een bandje optreed en te beluisteren valt, ook dat wist ik al. Maar een lokale line-up zoals als deze zaterdag 6 oktober hebben we in ons culturele dorpje nog niet eerder mee gemaakt.

Een bom-over-afgelaaje-vol programma met werkelijk alle muzikanten op botters en in de tent op de Loswal van Eemdijk. Een mooie naam voor het feest; Muziek op Diek (dialect en toch goed te begrijpen) en mooi artwork middels borden langs de weg en advertenties. Het beloofde wat, en het werd ook wat. Bands met eigen muziek, soms wat experimenteel en onbekend, maar ook enkele bekende rock covers.

Lekker hoor. Bier in flesjes, leuke mensen in de tent, sfeervolle muzikanten, goed geluid, ouderwetse botters… Jah, wat was er eigenlijk niet? Ja, gezeik, dat was er niet. Niks zelfs, geen onvertogen woord. Een heerlijk feestje voor de lokale bevolking. Geen kakkers of directeuren zoals in de Zuidwaltent, geen 14/15 zoals het rugbyfeest , en wat voor cliches er al meer zijn. Trouwens, misschien waren ze er wel hoor. Is ook geen probleem. Maar bij Muziek op Diek deed iedereen mee, net alsof het echte Diekers waren.