Een kunstig weekend met veel gesprekken, lovende woorden en verraste blikken. De creatieve scene van Bunschoten beleefde dit weekend een spectaculair hoogtepunt met de eerste echte Bunschoter Kunstroute.

Kunst en kunstenaars zijn er in vele soorten en smaken; van “arm maar gelukkig” tot “rijk en tijd over”. En deze septembermaand is het Cultuur Platform van Bunschoten erin geslaagd de mengelmoes van creativiteit en kunstenaars bij elkaar, en bij het publiek te brengen. Twee dagen lang was het openhuis in vele ateliers en expositieruimten en konden vele geïnteresseerden ontdekken dat er enorm veel gevarieerd talent in Bunschoten aanwezig is.

Een tocht langs diverse locaties in heel Bunschoten Spakenburg leverde bij kunstenaars en bezoekers verrassingen, inspiratie en bedankjes op. Waar van sommige inwoners al wel bekend was dat ze zich creatief bezighielden waren er ook veel verrassingen van onontdekte kunstenaars. Van schilderkunst, beeldhouwwerk, stoffen bewerken, fotografie en zelfs woordkunst. Een heerlijk gevarieerd aanbod van inspiratie.

De kunstmaand is, met de kunstroute als creatief hoogtepunt, vrijwel ten einde. Aankomende 6 oktober word het overvolle programma afgesloten met Muziek op Diek en kan het cultureel-creatieve stof weer neer dwarrelen. Wat een maand, wat een creativiteit en wat een succes. Nog maar 11 maandjes wachten en dan mogen we weer!