Wie kent er niet de authentiek British Leyland Mini 1000? Nou misschien niet direct bij naam, maar het vaalgele autotootje van Mr. Bean zal de meesten tot de verbeelding spreken. Het is bekend dat de acteur Rowan Atkinson naast de liefde voor het gele cadetje ook van grotere sportauto`s houdt.

Het bleek om een oud schadegevalletje te gaan, maar deze week werd bekend dat Mr Bean zijn sportauto ietwat onhandig in de berm had geparkeerd. Voor een kluns als Bean niet zo bijzonder zou je denken, maar de reparatie van de wagen viel toch wat hoog uit. Bijna 1 miljoen euro werd bij de verzekeringsmaatschappij geclaimd voor de reparatie. Het bleek niet om de gele Leyland Mini te gaan maar om een vaal-rode McLaren uit 1997.

Kleinigheidje houdt je altijd natuurlijk, maar een boom en koprol in een klantspecifieke McLaren is toch andere koek. De acteur kwam met de schrik vrij, de verzekeringsmaatschappij daarin tegen niet. De meeste auto`s verliezen hun waarde na een paar jaar en een bermakkefietje, maar deze McLaren bleek juist in waarde gestegen omdat er van dat type geen meer gemaakt word.

Mijn liefde voor auto`s is gelijk aan mijn beschikbaar budget, en dus heb ik ooit een echte McLaren op de autoRAI gezien, en heb er alleen mee gereden in NFS2. De bolide is voornamelijk uit koolstofvezel gemaakt en het heeft ruim een jaar geduurd voordat de auto weer rijklaar aan de brokkenpiloot kon worden overgedragen.

Het zal tegenwoordig wel not-done zijn om nog een pleidooi voor Mr. Bean te houden, maar ik geniet nog regelmatig van de filmpjes. De belevingen van de Britse kluns staan bij mij in het rijtje van Airwolf, The A-Team en The Nightrider. En ja, als je bij deze klassiekers niet direct de tune in je hoofd hoort, dan ben je misschien nog wat jong. Of tsja, misschien begin ik juist al wat ouder te worden…