Europeren; Het doordrukken van waardeloze ideeën. Het zelfgeneugten bal van de politieke afdankertjes. Het tergend slechte imago van de Europese commissie hebben de stoffige net-niet-politici aan zichzelf te danken. De ene flop nog groter dan de vorige.

Het is ver van ons bed, maar de Europese Commissie is er voor u. Een groep nobele mensen die goed weten wat goed voor u is. Eerlijke mensen die u persoonlijk kennen. Knappe koppen, boordevol goede ideeën.

De waarheid is veel slechter. De politici in Brussel zijn veelal de gepeste kneusjes van vroeger. Jongetjes en meisjes die nu ze na veel bruine armen en kietelerij eindelijk buiten beeld van de weldenkende burger terecht gekomen zijn, hun gram halen. Een club totaal onbekende eikels die voor heel Europa wel even bedenken wat goed voor die domme burger is. Ongelijk verdeelde subsidies, waardeloze ideeën en baldadige geldingsdrang. Smijten met geld van een ander, en betuttelen van hardwerkende burgers.

Er werd eens bedacht dat alle bankrekeningnummers Europees moeten worden. Een enorme cijfercombinatie voor het geval u een Griekse winterschilder vanuit uw luie Hollandse stoel betalen wil. Niet omdat u dat ooit zal doen, maar omdat het moet kunnen. De meeste Nederlanders betalen zelden naar het buitenland en hebben daar geen 25 cijfers voor nodig. (Voor het overmaken van grote internationale betalingen richting de middellandse zee, zorgt de Europese Unie zelf wel) Maar het is een Europees prestige ding geworden, dus moet het doorgevoerd worden. En wel met harde hand. De banken mogen van vanaf 1 februari de nummers niet meer automatisch aanvullen en incomplete betalingen worden niet behandeld! De stugge burger zal het leren. Of de burger nu wil of niet, doordrukken die regels. Europeren noemen we dat!

Of het nieuw idee dat zaden en kweektechnieken onder patenten vallen. Ook een EU ideetje, gewoon omdat er iemand in Brussel tot zijn elle boog in een zaden-directeur zit. Uw moestuintje mag alleen nog vol zitten met gecertificeerde zaden. U merkte er natuurlijk nog niets van maar het is dit jaar wel doorgevoerd. U mag dus alleen nog zaden kopen van een giebelende zadendirecteur en anders is uw moestuintje in Europese overtreding! Niet omdat de burger er iets mee opschiet, maar omdat u luisteren moet naar 1 Europa! Europeren!

Het gepeupel in Brussel is totaal niet geschikt om de grote problemen aan te pakken. Het zijn weggepromoveerde politici, met een 10 voor handschudden die krampachtig zoeken naar een stukje zingeving in het grote politieke radarwerk. De gloeilamp is verboden, maar er is geen enkel verhaal over hoe wij de komende jaren minder electra gaan gebruiken. Het referendum is afgeschaft, omdat er simpelweg toch niemand voor is. De invoering van de euro, die munt waar wij allemaal zo rijk van geworden zijn. En elk nieuw land is welkom, ongeacht mensenrechten of economische toestand. Iedereen met nieuwe ideeën is welkom.

Zo, dat is er maar even uit. De indruk wekt dat ik tegen een centraal Europa ben, dat valt mee. Ik ben er alleen niet voor om alle stommiteiten en ergernissen centraal in Brussel te regelen en er pas achter te komen wanneer we als burger voor een voldongen feit staan. Maar ja, daarom zit ik ook hier en niet in Brussel…