Pleister TV, het is mij als onkruid, kriebels krijg ik ervan. Mijn persoonlijke voorkeur in tv programma’s ligt waarschijnlijk aan het compleet andere einde van het aanbod van de kwalitatieve tv die SBS de ether in slingert. De pleister TV programma’s waarbij een hulpeloze moeder of minderwaardige kneus geholpen worden. Hulp of je nu wilt of niet. Hulp zal je door de keel gedrukt worden, en we blijven net zo lang hulp en spullen naar binnen sjouwen totdat er tranen op tape staan.

Als presentatrice van een dergelijk programma hoef je slechts aan enkele licht eisen te voldoen; je moet getrouwd zijn met een Nederlandstalige zanger, BN-er status in de categorie C, je moet kunnen kijken als een zielig hondje die zweeft tussen het moment van spuitje en inslapen, rijbewijs is een pre. Oja en je moet John Williams heten of hem kennen.

Deze week maakte ik de onhandige fout om langs ‘Een goede buurt’ te zappen. Dom natuurlijk, maar de scepticus moet ook gevoerd worden…

Deze aflevering word mamma Hester uitgemolken over de moeilijke tijd die ze gehad heeft en krijgt Nederland een inkijkje in het wijze besluit dat haar ex-man genomen heeft te vertrekken. In de plaatselijke sporthal word de gehele bbq-buurt opgetrommeld om, na een heerlijk (gemonteerde) slepende stilte, op te staan, en over de rug van Hester in het vervolg als lokale held door het leven te gaan. Diverse klusjesmanen en ondernemers genieten glunderend van een stukje promotie voor hun bedrijfjes en ik verbaas me over het hoge aantal ondernemers in zo’n doorsnee arbeiderswijk. Zelfs het management van de Karwei, Gamma en Piet Klerx blijkt allemaal bij Hester in de straat te wonen?!

Na het omslagpunt in de sporthal is het één en al liefde, meubels en tranen wat er vloeit. En ik heb weer voor een jaar gegeten en gedronken van de mierzoete taart. Met mijn tv abonnementje heb ik de beschikkin over tientallen zenders, en een handige kinderslotfunctie. PleisterTV is niet alleen schadelijk voor de ontwikkeling van uw kinderen, maar ook voor iedereen die geen poster van Leontine, Natasja of John boven zijn of haar bed heeft hangen.