Met een symbolisch knipje van de schaar is de kunstmaand van start gegaan. Een groepje enthousiaste kunstenaars en creatievelingen waren bij de onthulling van het sluisdeuren kunstwerk van Roel Koelewijn.

Afgelopen weekend is de Bunschotense kunstmaand van start gegaan. Vrijwel heel creatief Bunschoten was verzameld om met schaar, borrel, maar zonder vuurwerk de sluisdeuren van de Hongdehemel in de Oude Haven te openen. Zonder vuurwerk, in klein gezelschap en een tikkeltje rommelig.Maar daarmee dus precies goed. Want kunstenaars houden nu eenmaal niet van vuurwerk, grote groepen of strak georganiseerde events.

Deze maand een weelderig vertoon van allerlei vormen van kunst en creatieve uitspattingen in en rondom het centrum van Bunschoten. Waar het soms lijkt of elke gek met een kwast tegenwoordig al kunstnaar noemt, blijkt het tegendeel; er is enorm veel gevarieerd talent. En veel talent om eens van te gaan genieten. Want waar een klein dorpje groot in kan zijn, is deze septembermaand duidelijk zichtbaar. Waar een deel van Bunschoten zich verheugd met een volle kist wijting (voor weinig) of de variatie in witte bollen/bruine bollen… Deze maand is meer te zien, veel te inspireren en veel te bewonderen.

Ga naar de website www.mingcultuur.nl voor een overzicht van de kansen om je interesses eens andere kost te geven. Tipje van een bevooroordeeld columnist; ga dat zien!