Vandaag lees op Twitter een klein berichtje over een auto in de vijver van bejaarden van op de Ree. Met dat ik verder lees blijkt een halfjaar oude Renault, met verbazende precisie midden in de vijver geparkeerd te zijn. Het blijkt niet eens over de jeugd van tegenwoordig te gaan, maar over de jeugd van paard en wagen. Een bejaarde vrouw heeft in haar waggie de complete Op de Ree jalours gemaakt door met een spectaculaire burn-out (spinnende banden, geur van rubber, applaus, youtube filmpjes red.) in een messcherpe streep de auto iets verplaatst te hebben. Een drag-race waar menig professioneel racecoureur zijn wenkbrauwen bij zal fronsen.

Tsja, het is natuurlijk een wat vrolijke benadering voor een vervelend voorval. Zoals de autoverkoper een halfjaar geleden ongetwijfeld tegen de vrouw gezegd heeft; deze auto behoud jaren lang zijn waarde. In elke seconden bleek ook deze autoverkoper ongelijk te krijgen, terwijl de auto toch nauwelijks km’s heeft gereden en van een oud vrouwtje geweest is.

Maar nu zonder gekheid en flauwe grappen, dit is natuurlijk heel ernstig. En omdat het serieus nieuws is lezen we het deze week in de lokale krant. Een groot deel van het verhaal ken ik inmiddels al, maar gelukkig geeft de krant mij uitsluitsel op de vraag hoe kan het toch gebeurd zijn.

Het blijkt om een slechte bejaardengrap te gaan, een Op-de-Ree-geintje, een flauwe rolatorgrap. Het heeft er van weg dat het om een afrekening gaat op het melk i.p.v. suiker grapje dat regelmatig in de recreatiezaal plaatsvind. De vrouw in kwestie blijkt nog heel vitaal en technisch zeer onderlegd te zijn. Want zo doet de krant uit de doeken, de vrouw bleek de rem en het gaspedaal van de Renault verwisselt te hebben.