Ergens in april vorig jaar bedacht ik mij om eens een aantal teksten en verhalen op mijn website te zetten. Gewoon voor de fun, beetje zelf kritisch, of ander kritisch en vooral niet te zwaar.

Al snel werd het idee uitgewerkt tot een vaste column voor de Lokale Omroep en een vaste rubriek op de website. De eerste van mei was het zover, de eerste column op de website. Hoewel er stapels verhaaltjes en spreuken op mij bureau verspreid liggen, was het natuurlijk een grotere uitdaging om wekelijks met wat nieuws te komen. Een lokale ergernis, een landelijk nieuwtje of een korreltje zout bij een politieke gebeurtenis. En dat heb ik geweten, elke week valt er te lachen, te ergeren en te schrijven over elk van de drie invalshoeken.

Voor dat ik het wist waren we op weg en staat er wekelijks een vrolijk aangeklede klaagzang online. De politiek de nieuwtjes en de uitstapjes, er was zoveel om over te schrijven dat we inmiddels een jaar verder zijn en er 52 columns online staan. Het kabinet viel, wat overigens hopelijks niets met elkaar te maken heeft, er kwam een mooie zomer, een koude winter, een Elfstedentocht, oh nee die kwam er niet. Wat een vol en bewogen jaar. Graag haal ik een paar ervaringen of gebeurtenissen aan.

Herinnert u zich nog de vrouw die de haven in reed? De Haven is de naam van het plaatselijke verzorgingstehuis, en de vrouw reed met haar nieuwe auto de vijver in, en verklaarde later aan de pers en politie dat zij het gaspedaal en rem verwisseld had. Wat denk je? Hoor ik dat diezelfde vrouw (81 jaar) afgelopen weekend nog een keer rechtdoor de gracht in is gereden. In plaats van remmen, gaf de grijze duif gas en reed met flinke snelheid rechtdoor over het kruispunt de wetering in bij de Berkenstraat. Dat zijn twee gloednieuwe auto’s, en twee keer gelukkig geen verdere gewonden in 1 jaar. Ik mag toch hopen dat iemand haar rijbewijs bewaard tot deze verlopen is!

De vriendjespolitiek en de stroperige besluitvorming. De rotonde waar jaren over onderzocht, vergaderd en besloten is, komt er. Aankomende week gaan de werkzaamheden van start rondom de toegangsweg naar Bunschoten. Zijn we de komende tijd uitsluitend via Baarn, of het Eemmeer te bereiken, heerlijk ouderwets.

De vele ergenissen die ik had en helaas nog steeds heb over banken in hoge torens, megalomane topmannen en hypotheek regels die de winsten van de verstrekkers opdrijven. Ik laat het hier direct bij.

Och en we zijn een jaartje verder, volgende week is het de troonswisseling van Beatrix naar Willem. Toch ook iets wat onze generatie voor het eerst meemaakt. Ik ben nog van voor de computer, de euro en de 06 nummers, maar van na de oliecrisis en de inhuldiging van Beatrix. We beginnen oud te worden.

Ietsjes ouder, nog iets kritischer, ietsje verveelder misschien, weinig meer volwassen, nog steeds mopperend, nog steeds gevat, nog steeds vol goede moed om wekelijks wat van mij te laten horen. Op naar 2014! Yes.