Een zintuiglijk festival op de de Amsterdamse NDSM werf. Een dagje uit naar een net-even-ietsanders-festival.

Deze zaterdag middag stond een ontspannen middagje op het programma, met een bezoek aan de NDSM werf in Amsterdam. Daar vond de derde editie van Festival5D plaats. Een verzameling van theater, film, muziek, straattheater en zon. En ontspannen was het zeker! Waar in Amsterdam kan je op 100m van het festival terrein nog gratis parkeren?

Zonder parkeerkaartje en met warm zonnetje op onze bol hebben we genoten van een cultureeltheatraal dagje kunst en vrolijke mensen. Theater in kleine tentjes, geur, kijk en voel tentjes, geurende wafel- en patatkraampjes, zit- en lighoekjes en een muzikale afsluiter van Spinvis (tipje)

Maar misschien genoot ik nog wel het meest van de verhalenboot. Een boot aan de kade waar de hele dag bekende schrijvers en acteurs de meeste waanzinnige verhalen vertelden, met uitzinnige mimiek en intonatie. Soms ontroerend, vaak om te lachen, maar vooral onverwachts interessant. Een finale met stampende DJ’s of vuurwerk was er niet, maar dat heeft niemand ook enig moment gemist. Tot volgend jaar, tot ziens Justine

Eén reactie

  1. Pingback: Column WK17 | Een jaar lang - Studio Bluedust