Zoals goede ideeën vaak klein en met een vloeibare versnapering beginnen, zo ook het idee van de Band in a day workshop. En zoals kleine ideeën vaak groots uitpakken… enfin, Band in a day.

Met een bak koffie, een droog stuk brood en een peuk start de dag op een muzikanten vertrouwde manier. Rustig aan, bij voorkeur met een halfuurtje vertraging een dag gaan werken aan een nieuwe song. En met gevarieerde muzikanten die vaak nog niet eerder met elkaar gewerkt hebben. Gewapend met een titel en trefwoorden gaan de teams op pad voor inspiratie naar locaties in Spakenburg.

Na een dagje tokkelen, tikken, toonladderen en muzikaal voetje-vrijen is er rond vijf uur toch ineens een bijzonder gevarieerd resultaat van de deelnemende groepen. Na een korte demo-opname en nog maar eens een biertje en peukie, worden de instrumenten ingeplugd voor een ragharde jamsessie. De koelkast en barbecue geven inspiratie, terwijl de jam-sessie uitdraait op een “herken-de-cover” wedstrijd is de sfeer zoals het muzikant bekend is; gemoedelijk, gezellig en goed geolied.

De songs zijn nog ruw en ongeschaafd, maar vol energie en potentie. De komende weken vinden diverse oefenavonden plaats en zullen de songs tot een lokaal-muzikaal pronkstukje gesmeed worden. De slotavond zal zijn met de Sjullekscene avond in De Boezeroen, met songs en dito sfeer.